Kockice

Hrvatska osvojila šest medalja na EP-u u Turskoj: Krčmar seniorski, Gazibara juniorski prvak




Hrvatski pikadisti su na briljantan način okončali Europsko prvenstvo koje je od 19. do 25. svibnja održano u turskoj Antalyji. Zagrepčanin Boris Krčmar osvojio je zlato u seniorskoj konkurenciji, dok je njegov mlađi sugrađanin Matija Gazibara slavio u konkurenciji juniora do 18 godina starosti.
Za Krčmara je to treža titula prvaka Starog kontinenta u posljednje četiri godine, a uz to je slavio i na oba do sada održana svjetska prvenstva (2009. i 2011.) u organizaciji Međunarodne pikado federacije ( IDF). Time je definitivno potvrdio status najboljeg igrača elektroničkog pikada na svijetu.
Najozbiljniji test imao je u finalu kada je Nijemac Karsten Bott, koji je došao iz repasaža, prvu utakmicu dobio 3:1, a u drugoj poveo 2:1 i samo ga je još jedan leg dijelio od konačnog trijumfa. Krčmar je tada pokazao svoju veličinu. Prvo je poravnao na 2:2, a zatim izveo potez o kojem že se još dugo pričati u pikado krugovima.

- Ove godine je bila strašno jaka konkurencija. Imao sam par kritičnih situacija i mečeva koje sam dobio rezultatom 3:2, ali finale je bilo posebno dramatično. Bott je kod 2:2 prvi došao u situaciju gađati izlaz i promašio, a očekivao je da že još jednom dobiti priliku jer sam ja bio na 167. Ali tu priliku nije dočekao - rekao je Krčmar.
Kapetan hrvatske pikado reprezentacije redom je pogodio trostruko 20, trostruko 19 i crveni bull, tzv. bulls eye koji vrijedi 50, za okončanje partije i novi naslov prvaka Starog kontinenta. Vjerojatnost da se pogodi takva kombinacija ravna je kompletiranju "Hail Mary" dodavanja u američkom nogometu, a Krčmaru je to uspjelo u situaciji kada su vež svi vidjeli Nijemca kao pobjednika.
- Ovu titulu posvežujem sinu Dominiku i kčerkici koja se uskoro treba roditi - za kraj je rekao Krčmar.

Solidno 7. mjesto u konkurenciji čak 218 igrača iz cijele Europe osvojio je Splićanin Ivan Bilela, dok je Vlado Deščak iz Samobora završio na diobi 13. mjesta.
Na EP za žene najbolji rezultat od naših ostvarile su Splićanke Đurđica Delić i Jasna Šegvić koje su u konkurenciji 97 djevojaka završile na diobi 17. mjesta. Titula je završila u rukama Njemice Morene Wolf koja je u finalu iznenadila Ruskinju Karinu Kaenzig Nagapetyants.
Matija Gazibara, član Pikado kluba Gornji Stenjevec koji je dugo godina trenirao rukomet u CO Zagrebu, je u finalu juniorskog EP-a pobijedio Rusa Sergeja Gončarova, a na cijelom turniru nije doživio nijedan poraz. Nakon što je u ožujku postao juniorski prvak Hrvatske, ovo je potvrda da je Gazibara veliki talent koji bi uskoro mogao zakucati i na vrata seniorske reprezentacije.
Hrvatska je sa šest osvojenih medalja. od kojih su čak četiri zlatne, bila među najuspješnijim nacijama na EP u Turskoj. Posebno smo dominantni bili u muškoj konkurenciji jer je zlato osvojila naša muška reprezentacija, Krčmar je slavio u pojedinačnoj konkurenciji, Zdravko Antunović i Dragutin Horvat u disciplini parova, Gazibara je juniorski prvak Europe, a tome treba dodati i titulu klupskih viceprvaka Europe ekipe Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca. Još jedno srebro osvojile su Đurđica Delić i Jasna Šegviž u ženskim parovima.


REZULTATI
EP 501 DO MUŠKI (218 igrača)
1. Boris Krčmar (HRV)
2. Karsten Bott (NJEM)
3. Sergej Civčik (RUS)
7. Ivan Bilela
13. Vlado Deščak
17. Zdravko Antunoviž
25. Vladimir Lešiž
65. Slavko Brziž
EP 501 DO ŽENE (97)
1. Morena Wolf (NJEM)
2. Karina Kaenzig Nagapetyants (RUS)
3. Colette Rudin (ŠVI)
17. đurđica Deliž
17. Jasna Šegviž
33. Vlasta Stankiž
49. Ana Brziž
97. Nevenka Šalat Franičeviž
EP 501 MO JUNIORI U-18 (21)
1. Matija Gazibara (HRV)
2. Sergej Gončarov (RUS)
3. Musa Can Ozbas (TUR)
EP 501 MO JUNIORI U-15 (18)
1. Mihail Kuritcin (RUS)
2. Jevgenij Lebedev (RUS)
3. Nikita Želtonosov (RUS)
17. Josip Ljubas

Objavljeno: 28.05.2012

Nema komentara:

Objavi komentar