Kockice

O njemu će se još puno čuti 

18-godišnji Hrvat sve oduševljava: 'Ovo je čudo'

Ivan Horvat 18-godišnji Hrvat sve oduševljava: 'Ovo je čudo'

Najmlađi hrvatski olimpijac u Londonu Ivan Horvat unutar mjesec dana je i maturirao i s preskočenih 5,60 ispunio olimpijsku normu kojom je uskočio u društvo najboljih svjetskih sportaša.

"Ivan Horvat postaje hrvatski atletski projekt", kazao je direktor Hrvatskog atletskog saveza Siniša Ergotić na dočeku svjetskog juniorskog doprvaka u skoku s motkom Ivana Horvata.

"U London idem uživati, skupljati autograme atletičara kojima se divim, a očekujem bar izjednačenje osobnog rekorda koji me i odveo na Olimpijske igre", kazao je mladi Osječanin.

Siniša Ergotić nije krio oduševljenje rezultatima 18-godišnjaka.

"Ovo je čudo! Da mi je netko prije nekoliko godina rekao da ćemo imati skakača s motkom na Olimpijskim igrama, rekao bi mu da se šali", kazao je Ergotić te odmah spustio ljestvicu očekivanja.

Siniša Ergotić Foto: PIXSELL
"Ne smijemo biti nestrpljivi i očekivati rezultate preko noći. Želim mu da uživa u Londonu i stekne iskustvo koje će mu biti dragocjeno. Ovo nisu njegove Olimpijske igre, njegove su Olimpijske igre od Rija 2016. pa nadalje. Neka sada uživa u besplatnom McDonaldsu u olimpijskom selu", zaključio je Ergotić usporedivši Horvata s Blankom Vlašić i Sandrom Perković.

"Po psihološkoj čvrstini neodoljivo me podsjeća na Sandru Perković koja je nakon dva neuspješna pokušaja na nedavnom Europskom prvenstvu u Helsinkiju, treći hitac toliko bacila da je osvojila zlatnu medalju. S druge strane, Ivan je u “tunelu” dvorane Gradski vrt dobio takve uvjete za treniranje kakve u Hrvatskoj ima samo Blanka Vlašić u Splitu", zaključio je prvi čovjek hrvatske atletike.

Izvor:http://sportski.net.hr/ostalo/ivan-horvat-bit-ce-najmladji-hrvatski-predstavnik-u-londonu

Nema komentara:

Objavi komentar