Kockice

Europsko zlato za braću Sinković, Martinu srebro u samcu, bronca za veslačice


Braća Martin i Valent Sinković, dva člana četverca koji je osvojio srebrnu medalju na olimpijskim igrama u Londonu, postali su u nedjelju europski prvaci u dvojcu na pariće na EP koje se održava u talijanskom Vareseu.
Martin i Valent su do prvog mjesta u finalu došli s vremenom 6:14.25, dok su srebro s vremenom 6:15.17 osvojili Talijani Alessio Sartori i Romano Battisti, a broncu Norvežani Nils Jakob Hoff i Kjetill Borch (6.17.78).
U drugoj utrci su hrvatske veslačice Sonja Kešerac i Maja Anić u dvojcu bez kormilara osvojile brončanu medalju s vremenom 7:18.91. Zlato je u toj utrci pripalo Rumunjkama Cameliji Lupascu i Nicoleti Albu, dok su srebrnu medalju osvojile Britanke Caragh McMurtry i Olivia Carnegie Brown.

Četverac u sastavu Dražen Čulin, Nikša Skelin, Vitomir Čvrljin i Alen Banovac je u jutarnjoj utrci zauzeo 2. mjesto u finalu B i ukupno je 8. u Europi.
Hrvatski veslač Damir Martin, član "srebrnog" četverca s olimpijskih igara u Londonu, osvojio je u nedjelju srebrnu medalju u samcu. Martin je osvojio srebrnu medalju s vremenom 6:57.63 i imao je samo sedam stotinki zaostatka za pobjednikom Litavcem Mindaugasom Griskonisom koji je osvojio zlatnu medalju s vremenom 6:57.56. Bronca je pripala Bugarinu Georgiju Bozhilovu (6:57.71).
Martin je nakon prvih 500 m bio četvrti, no na 1.000 m je preuzeo drugo mjesto koje je držao, a u cilj je ušao s minimalnim zaostatkom za litavskim veslačem.

Izvor: http://sportske.jutarnji.hr/europsko-zlato-za-bracu-sinkovic--bronca-za-veslacice/1054072/

Nema komentara:

Objavi komentar