Kockice

ŠOK U LONDONU! Giovanni Cernogoraz uzeo drugu zlatnu medalju za Hrvatsku!



  • AP
  • Vlado Kos/CROPIX
Tko bi se tome nadao! Giovanni Cernogoraz iz Novigrada, inače član velikogoričkog Streljačkog društva Gord, novi je olimpijski pobjednik u disciplini trap

Senzacija u Londonu! Giovanni Cernogoraz osvojio je zlatnu medalju u disciplini trap, što je drugo hrvatsko zlato u Londonu. Hrvatska je prvi put u povijesti osvojila dva zlata na jednim Olimpijskim igrama!
nullFotogalerija
Cernogoraz je u finalu promašio samo jedan od 25 glinenih golubova i ukupno imao 146 pogodaka, što ga je odvelo u raspucavanje sa svjetskim prvakom, Talijanom Massimom Fabbrizijem.
Tamo je nakon pet pogodaka Fabbrizi prvi izgubio koncentraciju, a time i najsjajnije odličje. Cernogoraz je pogodio svoju šestu metu (pucalo se dok netko ne promaši) i u nevjerici legao na tlo, slaveći peto hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama.
Pritajeni favoriti
Iako je nakon odrađene zadnje dvije runde kvalifikacija dijelio peto mjesto zajedno s Antonom Glasnovićem, Cernogoraz je bio najmirniji od šestorice pucača koji su izborili finale. Favorizirani Australac Michael Diamond, koji je u kvalifikacijama bio savršen (125/125) i “bježao” mu za tri boda, promašio je čak četiri puta, te na kraju ostao i bez brončane medalje.
Kad je saznao da će osvojiti najmanje srebrnu medalju, Cernogoraz je briznuo u plač, dok je Fabbrizi nepomično stajao na streljani čekajući pripetavanje. No, 29-godišnjak iz Novigrada na vrijeme se smirio, namjestio nišan i “upucao” Hrvatskoj drugu streljačku olimpijsku medalju u povijesti, a prvu najvećeg sjaja.

Glasnović završio šesti
Premda ga nitko nije spominjao u krugu kandidata za medalje, Cernogoraz je već prošle godine najavio velike stvari. Slavio je na Svjetskom kupu u Pekingu, da bi u svibnju ove godine postao europski prvak, i u pojedinačnoj i u ekipnoj konkurenciji.
Broncu je osvojio Kuvajćanin Fehaid Aldeehani. Anton Glasnović u finalu je osvojio 6. mjesto sa 143 pogođene mete.


REZULTATI:
1. GIOVANNI CERNOGORAZ (HRV) 146 (6/6 raspucavanje)
2. Massimo Fabrizi (Ita) 146 (6/5)
3. Fehaid Aldeehani (Kuv) 145 (4/4)
4. Michael Diamond (Aus) 145 (3/4)
5. Jesus Serrano (Špa) 144
6. ANTON GLASNOVIĆ (HRV) 143

Izvor: http://sportske.jutarnji.hr/ugodno-iznenadenje--glasnovic-i-cernogoraz-medu-sestoricom-finalista-trapa-/1045925/

Nema komentara:

Objavi komentar