Kockice

ZLATNI BOD ZA BRONCU! Lucija Zaninović osvojila četvrtu hrvatsku medalju!

Lucija Zaninović osvojila je brončanu medalju na Olimpijskim igrama! U borbi za broncu hrvatska predstavnica pobijedila je Meksikanku Alegriju s 6-5

Valjda će se i Bačvice zapaliti Trebale bi. Tučarica s Bača Lucija Zaninović osvajačica je olimpijske bronce. Hrvatice i taekwondo postaju konstanta naše olimpijske radosti. Beskonačan dan završio je zlatnim bodom vrijednim bronce.
null
U iznimno napetom meču Lucija je trijumfirala udarcem nogom u tijelo. Zlatni bod zaradila je u 79 sekundi produžetka. Meksikanka Janet Alegria Pena pala je na pod od muke, a Lucija Zaninović od sreće. I suze su se nazirale.
Trener Toni Tomas je kleknuo i par sekundi kasnije ju s tatamija iznio na ramenima. Split ima novu osvajačicu olimpijske medalje, taekwondo je na stopostotonih tri od tri. Martina Zubčić i Sandra Šarić donijele su bronce iz Pekinga, sjajni niz brončanih medalja nastavila je Lucija Zaninović. Ili 'Lučidža' kako ju izgovara službeni spiker.
Meksikanka je prvu rundi završila kružnim udarcem u tijelu, povela s 4-1, ali je Lucija izjednačila udarcem u glavu. U posljednjoj rundi je lukavim udarcem povela s 5-4, ali se pasivizirala i krenule se u produžetak. Iznenadna smrt pogodila je suparnicu, Lucija je strpljivo odradila
Podrška navijača
Luciju je bodrilo dvadesetak navijača iz Hrvatske, pristigli samo zbog nje. S montažne tribine s „Luce, Luce“ i „Hrvatska, Hrvatska“ nadvikivali su se s jednako glasnim Meksikancima. Galamili su, skakali i mahali zastavama borci Filip Grgić, Marina Sumić, Lovro Brečić, odvjetnik Ante Nobilo… Ali najveća navijačica nije gledale borbe. Mrvicu starija blizanka Ana, po tradiciji, ne gleda mečeve. No bila je uz sestru između borbi u prvom dijelu programa. Pričala, savjetovala, pomagala.
Sve dok se nije vratila u Olimpijsko selo. Danas je svanuo njezin dan, obračuni u kategoriji do 57 kg u kojoj je Martina Zubčić prije četiri godine slavila broncu.
Prva Lucijina prilika za medalju bila je polufinalna borba s Kineskinjom Jingyu Wu. Maštalo se o detroniziranju braniteljice naslova, senzaciji koja bi odjeknula svijetom taekwondoa.
- Wu je od 2007. izgubila samo jednu borbu, rekao je u najavi trener Toni Tomas.
Protiv Lucije nije se dogodila druga, dominacija je se nastavila. U trećoj sekundi Kineskinja je zadala prvi udarac u glavu i vodstvo više nije ispuštala.
'Beskonačan' dan počeo je prvom borbom u 10 ujutro, za medalju je radila od 21.30 (lokalno vrijeme). Do polufinala se suvereno probila. Korejku Kang koja se bori za Srednjoafričku Republiku pobijedila je prekidom (kasnije se žalila da je prije 2 tjedna preboljela malariju), a u četvrtfinalu Argentinku Lopez Rodriguez. Prvu je sredila udarcima u glavu, protiv druge bila je efikasna i gađajući u tijelo.

Izvor:http://sportske.jutarnji.hr/lucija-zaninovic-lakocom-stigla-do-cetvrtfinala----prosao-je-strah-od-prve-borbe--sad-ce-biti-lakse--/1046323/

Nema komentara:

Objavi komentar