Kockice

Hrvatski stolnotenisač Ruiwu Tan osvojio srebnu medalju, Timo Boll je ipak bio prejak!

Ruiwu Tan je srebrni. Hrvatski muški stolni tenis osvojio je prvu pojedinačnu medalju na europskim prvenstvima na kojoj neće biti ugravirano ime Zorana Primorca.
Kinez s hrvatskom putovnicom “naljutio” se na njemačke igrače te ih je redom izbacivao sa stolova u danskom gradiću Herningu. Sve do finala i Tima Bolla. I zavrijedio da se bivši svjetski juniorski prvak napokon spominje po nečem što je puno ljepše od bolesti ili svađe.
Stolnotenisač koji je prije osam godina došao u Hrvatsku u osmini finala pobijedio je Franzisku (4-2), zatim u najvećem iznenađenju turnira drugog nositelja Dimitrija Ovtcharova (rođen u Kijevu, 10. igrač na svijetu, brončani na OI u Londonu) sa 4-3 te u polufinalu Stegera sa 4-1. U finalu ga je dočekao jedini kojeg nije mogao pobijediti. Peti igrač svijeta Boll je s 4-1 (2, 6, 7, -11, 9) osvojio šest naslov europskog prvaka.

U stolnoteniskom svijetu odjeknula je pobjeda protiv Ovtcharova za koju znalci kažu da ipak nije “senzacija nad senzacijama”.
- Tan ima igru za Ovtcharova i samo je bilo pitanje trenutka i forme kada će ga pobijediti. Na OI u Pekingu Tan je imao 8-4 u petom setu. Po nervozi je bilo vidljivo koliko Nijemac želi medalju. U ključnim trenucima nije najbolje reagirao - izjavio je izbornik Zvonimir Korenić.

Primorac ima šest pojedinačnih medalja s EP-a, dva srebra i četiri bronce.


EP u stolnom tenisu, finale:
Boll (Njem / 1) - Ruiwu (Hrv / 26) 4-1 (11-2, 11-6, 11-7, 11-13, 11-9)
finale stolnotenisačica:
Pavlovič (Bje / 3) - Fang Xian (Fra / 15) 4-1 (11-6, 11-9, 9-11, 11-5, 13-11)

 Izvor:http://sportske.jutarnji.hr

Nema komentara:

Objavi komentar