Kockice

Kramar i Liović svjetske prvakinje!




Autor: Mario Plavčić   
Subota, 27 Listopad 2012 15:34
Posljednji dan Svjetskog pojedinačnog prvenstva u kuglanju bio je iznimno uspješan za hrvatske kuglačice. Snježana Kramar i Marijana Liović okitile su se naslovom svjetskih prvakinja!
Kramar je u pojedinačnoj konkurenciji nanizala pet pobjeda i na kraju sasvim zasluženo uzela svjetsko zlato. U finalom dvoboju Snježana je nakon velike borbe svladala Srpkinju Liviju Santo. Naime, obje su osvojile po dva seta, naša je kuglačica srušila 611 čunjeva, a Santo šest manje (605).
Liović je nakon bronce u mix-tandemu s Bulkom,  s dva izvrsna nastupa u 120 i sprintu, stigla do zlata u kombinaciji. Tri zlata i bronca  ogroman su uspjeh za hrvatsko kuglanje. Svjetski prvaci su Bacan i Mušanić u mixu, Liović u kombinaciji te Kramar pojedinačno, dok su treće mjesto u mix-tandemu osvojili Liović i Bulka.
Srpski reprezentativac i prvi favorit natjecanja Vilmoš Zavarko (648) ispao je u polufinalu od sunarodnjaka Roberta Ernješija (650) s 3:1 u setovima. Ipak, Ernješi nije imao snage doći do kraja - u finalu ga je svladao Rumunj Petrut Ovidiu Mihalciou koji je tako postao novi svjetski prvak.

Izvor:http://www.sport-danas.com

Nema komentara:

Objavi komentar