Kockice


Uspješne Lijić Vulić i Fabrio Čubrić (arhiva)
Uspješne hrvatske natjecateljice
Lidija Lijić Vulić i Karla Fabrio Čubrić osvojile su srebrnu, odnosno brončanu medalju, u disciplini Jump Blue na 3. otvorenom Europskom prvenstvu u ronjenu na dah po federaciji CMAS koje se održava od 29. listopada do 3. studenog u turskoj Antalyji.
Osim Lidije Lijić Vulić i Karle Fabrio Čubrić hrvatsku reprezentaciju čine još Kristina Turčinović, Veljano Zanki, Goran Čolak i Dalibor Petani.
Lidija Lijić Vulić je do srebrne medalje je došla s preronjenih 156 m, što je samo dva metra manje od svjetskog rekorda kojeg je ostvarila talijanska natjecateljica i osvajačica zlatne medalje. Karla Fabrio Čubrić je broncu osvojila sa 155 preronjenih metara.

U muškoj konkurenciji Veljano Zanki je zauzeo peto mjesto, a Goran Čolak šesto. Daliboru Petaniju, koji je napravio uron dovoljan za rušenje svjetskoga rekorda, no zbog nesvjestice prilikom izrona rezultat nije priznat, a prema pravilima ronilačkih natjecanja, izgubio je pravo natjecanja u ostalim disciplinama (statika i dinamika) koje slijede narednih dana natjecanja.

Disciplina Jump Blue je dinamika s perajama na dubini od 10 metara.
Danas će se održati finale natjecanja u disciplini statika (zadržavanje daha u mirovanju) u kojoj se također očekuju dobri rezultati naših natjecatelja, budući da su u toj disciplini do sada bili uspješniji od Talijana koji su dominirali u disciplini Jump Blue.

Sutra su na rasporedu kvalifikacije u disciplini dinamika, a finale te discipline održat će se u subotu, zadnjega dana natjecanja.
Izvor:http://www.hrt.hr

Nema komentara:

Objavi komentar