Dan za povijest: Cro Cop postao K-1 prvak svijeta u 38. godini!

On je ostao do kraja, drugi nisu Dan za povijest: Cro Cop postao K-1 prvak svijeta u 38. godini!

Završilo je dramatično finale K-1 World Grand Prixa u zagrebačkoj Areni, borilački spektakl s kakvim se Zagreb i Hrvatska još nisu susreli. Mirko Filipović je u dramatičnoj finalnoj borbi pobijedio 10 godina mlađeg Nizozemca Ismaela Londta. Bravo, legendo!

00.45: FINALNI OKRŠAJ IZMEĐU MIRKA FILIPOVIĆA I ISMAELA LONDTA:

Suci su jednoglasnom odlukom odlučili da je Mirko Filipović osvojio K-1 turnir.

Zadnja minuta protekla je u dramatičnoj borbi, Nizozemac je krenuo po nokaut, ali Mirko je na iskustvo priveo borbu kraju uz ovacije Arene u kojoj su bili Mario Mandžukić, Željko Mavrović, Goran Ivanišević...


Treća runda bila je izazov života za Cro Copa. Deset godina mlađi Nizozemac je shvatio da mora napasti kako bi osvojio pojas prvaka. Pokušao je slomiti Mirka svojim najjačim oružjem, brutalnim udarcima koljenima u rebra i slabine, ali Hrvat je sredinom runde sjajno uzvratio serijom udaraca u glavu, a potom i svojim najjačim oružjem - high-kickom.

Prva i druga runda bile su na strani na strani Mirka Filipovića. Cro Cop je krenuo sjajno i nekoliko puta pogodio opasnog protivnika u glavu. U drugoj rundi ga je i srušio, ali Nizozemac se udarcima koljenima uspio izvući iz poraza...

U Areni je i dalje oko 13.000 gledatelja. Pobjednik će odnijeti pojas prvaka i 4,6 milijuna kuna!

Ismael 'Gospodin bol' Londt je u srpnju 2012. godine osvojio Superkombatov naslov u teškoj kategoriji. Ima 27 godina, omjer pobjeda i poraza 34-4, fizički je dosta moćniji od Mirka. 196 prema 185 u centimetrima, i 110 prema 103 u kilogramima.


Ismail Londt u akciji protiv Hesdyja Gergesa Foto: PIXSELL
23.50: ISMAEL LONDT POBIJEDIO DŽEVADA POTURKA (prva predaja)

Poturak je protiv moćnog Nizozemca izdržao rundu i pol, ali bez pripreme za meč nije imao nikakve šanse protiv mladog Nizozemca koji podsjeća na legendu K-1 borbe, Ernesta Hoosta. Po prvi puta ove večeri došlo je do predaje, iz kuta Dževada Poturka bačen je ručnik! U finalu su Mirko Filipović i Ismail Londt.

Nizozemac surinamskog porijekla borit će se protiv bosanskohercegovačkog borca Dževada Poturka, koji je kao prva rezerva turnira ušao u polufinale. Arena navija za hrvatsko-bosanski okršaj Filipović - Poturak!

23.40: Nevjerojatna situacija u Areni! Iz svlačionice Badr Harija stigla je vijest da je marokanski borac slomio stopalo u prvoj borbi. Navodno je završio u bolnici i ne može nastupiti u polufinalu. Problem je, međutim, što ni Rus Samedov zbog ozljede ne može ući u drugi polufinalni okršaj s Nizozemcem Londtom, javili su organizatori.

Tako je u polufinale ušao bosanskohercegovački borac Dževad Poturak, koji je prva rezerva turnira za ovakav slučaj. Problem je što njega organizatori trenutno 'ne mogu pronaći'. Bosanac je negdje nestao jer vjerojatno ni sam nije očekivao ovakav razvoj događaja. Ako ga vidite, javite...


23.20: MIRKO FILIPOVIĆ POBIJEDIO PAVELA ŽURAVLJEVA (odluka sudaca)

Mirko Filipović je u trećoj rundi potvrdio dominaciju protiv Ukrajinca i agresivnom taktikom slomio protivnika.

Napokon akcija u drugoj rundi. Mirko je dobio opomenu zbog ulazaka u klinč, a potom serijom udaraca pred kraj runde dobro poluljao Ukrajinca. Cro Cop je aktivniji,nadomak pobjede...

Prva runda prošla je u ispitivanju snaga... Mirko je protivnika držao na distanci, a Žuravljev je bio puno rezerviraniji nego u prvoj borbi.

Mirko je ušao u Arenu uz ovacije i zvuke pjesme 'Wild Boys'. Sve je baš kao nekad...

Do kraja turnira K-1 World Grand Prix ostale su još samo tri borbe. Prvo polufinalna borba je ona između Cro Copa i Ukrajinca koji je iznenadio favorita Catalina Morosonua. Žuravljev je šest kilograma lakši i dva centimetra niži od Cro Copa.


U polufinala su se plasirali:

Mirko Filipović - Pavel Žuravljev
Badr Hari - Ismael Londt

22.15: ISMAEL LONDT POBIJEDIO HESDYJA GERGESA (nokaut)

Iznenađenje se dogodilo u zadnjoj, ali sjajnoj borbi prvog kruga. Nizozemac surinamskog porijekla Ismael Londt pobijedio je favorita, Egipćanina Hesdyja Gergesa i u polufinalu će se boriti protiv Badr Harija.

Londt je protiv velikog favorita krenuo beskompromisno. U prve dvije runde je napravio prednost, a onda minutu prije kraja borbe koljenom razbio jagodičnu kost Gergesu. Suci su morali prekinuti borbu.


21:50: BADR HARI POBIJEDIO ZABITA SAMEDOVA (odluka sudaca)

Treća runda završila je pobjedom Badr Harija, ali istinski heroj Arene je Rus Samedov. Rus je toliko namučio 14 kilograma težeg favorita koji je na kraju treće runde izbjegavao borbu, da je Marokancu zviždala cijela Arena. Samedov je pozdravljen ovacijama, iako je izgubio odlukom sudaca.

Druga runda bila je prava poslastica za ljubitelje borilačkog sporta. Samedov je nekoliko puta poljuljao velikog favorita udarcima u glavu.

Miljenik zagrebačke publike, puno jači i viši Marokanac Badr Hari već je u prvoj rundi dvaput rušio Samedova. Krajem prve runde uzvratio je i Rus, koji je fizički dosta slabiji, ali je puno brži i uspio je borbu učiniti neizvjesnom.



21.30: MIRKO FLIPOVIĆ POBIJEDIO JARELLA MILLERA (odluka sudaca)

Ni u trećoj rundi niti jedan borac nije napravio očitu prednost. Međutim, suci su odlučili da je pobjednik hrvatski borac. Gledat ćemo polufinale Filipović - Žuravljev.

Druga runda je završila blagom prevlasti Mirka Filipovića koji puno energije gubi u klinču s dosta težim i višim Amerikancem. Uspio je Cro Cop plasirati pred kraj runde jedan high-kick i par udaraca u seriji ali nije uspio ozbliljnije zaljuljati protivnika.

Prva runda bila je izjednačena, 17 kilograma teži Amerikanac se zasad dobro drži, borba se uglavnom odvija u klinču, a Mirko je uspio plasirati tek nekoliko svojih udaraca.

Cro Cop je pozdravljen ovacijama, a za razliku od blještavog amerikančevog ulaska u ring, Mirko je stigao skromno, skoncentriran na borbu.


21.15: CATALIN MOROSANU IZGUBIO OD PAVELA ŽURAVLJEVA (odluka sudaca)

Borba između favoriziranog Rumunja Morosanua i Ukrajinca Žuravljeva završila je iznenađujućim slavljem Žuravljeva, koji će se boriti protiv Cro Copa, ukoliko Mirko pobijedi Amerikanca Millera.

Morosanu je najavio dominaciju odmah na početku prve runde, ali je nesretno zaradio puknuće arkade nakon jednog udarca Ukrajinca i nije uspio završiti meč u svoju korist, iako je bio veliki favorit.

21.00: Spektakl u prepunoj Areni Zagreb je počeo rezervnom borbom između Dževada Poturka i Sergeija Lascenka. Pobijedio je bosanskohercegovački borac, a potom počeo glavni dio večeri - okršaj osam najjačih za pojas prvaka i 4,6 milijuna kuna.

Cro Cop pred zagrebačkom publikom osvaja K-1 World Grand Prix? Bilo bi to sjajno, no da bi se to i ostvarilo, Mirku predstoji izuzetno težak put. Više od 10.000 gledatelja u Areni vidjet će čak 13 borbi, a od toga sedam glavnih, za K-1 prvaka svijeta.

Glavni producent Orsat Zovko s pobjedničkim peharom Foto: PIXSELL 
 

Nema komentara:

Objavi komentar